„Caravana filmului românesc”, acum, la Ghimbav

 

În perioada 16 – 20 august, Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” se va opri la Ghimbav, oferind locuitorilor orașului cinci seri de filme românești, filme pentru toate gusturile și pentru toate generațiile, diferite stilistic și tematic.

 

Așadar, de la comedie clasică Titanic vals (regia: Paul Călinescu), la comedia amară Nunta mută (regia: Horațiu Mălăele) sau multipremiatul film semnat de Nae Caranfil, Restul e tăcere, spectatorii vor fi purtați prin cele mai importante și valoroase momente din istoria cinematografiei românești.

 

Dedicat în special tinerilor, filmul #Selfie (regia: Cristina Iacob) spune povestea unor adolescente aflate la granița maturității, dar aflate și în fața tentației libertății depline, pe care o aleg fără se gândească la consecințe.

 

Nici micii spectatori nu au fot uitați. Amintiri din copilărie, o  producție clasică după textul care a marcat copilăria tuturor generațiilor, capodopera cu același titlul scrisă de Ion Creangă, va oferi cu siguranță clipe de reală bucurie pentru micii spectatori și momente de nostalgie pentru părinți. Filmul este regizat de Elisabetei Bostan, cea care este intitulată „doamna filmului românesc pentru copii”.

 

Proiecțiile vor avea loc în aer liber, în curtea Școlii Gimnaziale din Ghimbav, cu începere de la ora 20.00, accesul publicului fiind gratuit, în limita celor 170 de locuri disponibile.  

 

*** 

Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”, proiect aflat în al cincilea an de existență, este acela de a promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naționale și cineaștilor români, fiind singura caravana care promovează exclusiv filmul românesc.

 

 

*** 

Programul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”, la Ghimbav, este următorul:

 

Miercuri, 16 august, ora 20.00: NUNTA MUTĂ

Regia: Horațiu Mălăele;

Scenariul: Adrian Lustig, Horațiu Mălăele;

Cu: Meda Andreea Victor, Alexandru Potocean, Valentin Teodosiu, George Mihăiță, Horațiu Mălăele

 

Joi, 17 august, ora 20.00: TITANIC VALS

Regia: Paul Călinescu;

Scenariul: Paul Călinescu, Tudor Mușatescu;

Grigore Vasiliu-Birlic, Kitty Gheorghiu-Mușatescu, Coca Andronescu, Mihai Fotino, Ion Dichiseanu, Mitzura Arghezi, Ion Finteșteanu, Constantin Rauțchi, Horia Căciulescu, Tamara Buciuceanu-Botez, Ștefan Mihăilescu-Brăila, Ion Lucian, Bogdan Mușatescu, Ion Iancovescu, Dinu Ianculescu

 

Vineri, 18 august, ora 20.00: #SELFIE

Regia: Cristina Iacob;

Scenariul: Cristina Iacob, Georgiana Alexandra Caraman, Maria Spirache;

Cu: Olimpia Melinte, Vlad Logigan, Crina Semnciuc, Alex Velea, Răzvan Fodor, Smiley, Răzvan Vasilescu

 

Sâmbătă, 19 august, ora 20.00: AMINTIRI DIN COPILĂRIE

Scenariul și regia: Elisabeta Bostan;

Cu: Ștefan Ciobotărașu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petruț

 

Duminică, 20 august, ora 20.00: RESTUL E TĂCERE

Scenariul și regia: Nae Caranfil;

Cu: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeța, Mihai Gruia Sandu, Florin Zamfirescu, Valentin Popescu, Silviu Biriș,

 

*** 

Asociația CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), în parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) și Digifilm Design, a organizat, începând din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMÂNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel național, prin cele două secțiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei naționale și Cartea și filmul.

În cei patru ani de existență, Caravana filmului românesc a fost în orașele: Ploiești, Constanța, Onești, Mangalia, Fălticeni, Alba Iulia, Gura Humorului, Cluj-Napoca, Zalău, Reșița, Corabia, Târgu-Jiu, Slatina, Mediaș, Turda, Giurgiu, Câmpina, Călărași și București, ajungând la un număr total de peste 90.000 de spectatori și consemnând 2.300 de referiri în presa locală și națională. În cadrul Caravanei, toate filmele sunt fost prezentate la o calitate artistică și tehnică de excepție, fiind refăcute ca sunet și  imagine. 

*

Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul Național al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineaștilor din România, Arhiva Națională de Filme; ANF - Arhiva Națională de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor în Cinematografie și Audiovizual – Societatea Autorilor Români din Audiovizual și Proiect co-finanțat de A.F.C.N. Administrația Fondului Cultural Național (Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.).

Parteneri media: Cinefan, All About Romanian Cinema  - AARC, Gratuitor, Urban Things, România pozitivă, RoEvents, iFestival.ro, Agenția de Carte, Ultima oră, Timp românesc, E-cultura info, Amos News, Roportal

 

Partener: Primăria GHIMBAV